Gewoon een 'tomatenplukkert' en KVL -210

Afgelopen voorjaar hadden Vic en zijn vriend het er over dat ze een vakantiebaantje wilde zoeken voor de zomer. Hij zat net een half jaartje in de brugklas, is pas 13, maar het leek hem leuk om zijn eigen centjes te verdienen en wat te doen te hebben tijdens de vakantie. 

Ze namen samen contact op met een tomatenkwekerij twee dorpen verder en mochten op sollicitatiegesprek komen. De zaterdag daarna konden ze direct beginnen 😀.

Om kwart voor zes ging zijn wekker, om kwart voor zes zaten de jongens op de fiets om een half uur later voor het eerst hun werkkleren aan te trekken. Hij begon als tomaten-raper, maar mocht in de zomervakantie ook direct al gaan plukken. De werkdagen zijn gelukkig niet al te lang, waardoor hij ook zeker nog wat aan zijn middag heeft.

Het is nog niet nodig dat hij op deze leeftijd werkt en we willen niet dat zijn school en/of sport er onder lijden/lijdt, maar we juichen het wel toe dat hij het regelde en aan is gegaan. Het is niet alleen een grote les om te leren dat je wekelijks ergens wordt verwacht en moet werken voor je geld, maar ook om te gaan met een baas en alle zenuwen en gesprekken die daarbij horen. 

Verder is hij ook begonnen met oppassen. Zo leuk om te zien hoe hij vol vertrouwen kinderen naar bed brengt en volgens de oppaskinderen ook 'heel goed kan voorlezen'. Het is bijzonder dat ons eigen kind nu geen oppas meer nodig heeft maar de oppas is voor andere kinderen. 

Afgelopen zaterdag had hij een druk werkdagje. 's Ochtends was hij bij de 'tomatenplukkerij' en 's avonds ging hij wat uurtjes oppassen. Vanaf zijn werk stuurde hij me deze geweldige foto:


Zo trots op onze kanjer! 💜


Reacties

Populaire posts van deze blog

Gewoon tien jaar en KVL -268

Gewoon vliegen!

Gewoon Spanje en KVL -267