Gewoon het Rijksmuseum en de kracht van liefde -136.

Het stond al een tijdje op onze 'to-do-list'; een bezoek brengen aan het Rijksmuseum. Omdat onze Vic de maandag na de herfstvakantie nog een studiedag had en ook Sebastiaan niet hoefde te werken, besloten we naar Amsterdam te rijden om eindelijk een selfie bij de Nachtwacht te kunnen maken.

We bleken natuurlijk niet de enigen te zijn die dit goede idee hadden. Naast een hele hoop toeristen, liepen er ook flink wat ouders met hun kinderen in het museum. Desondanks was er wel voldoende rust en ruimte om alle werken te kunnen bewonderen.
We startten bij de tentoonstelling van de Nederlandse en Spaanse meesters. Tot onze vreugd hingen er een hoop bekende werken van Rembrandt.



Daarna gingen we door naar de (Operatie) Nachtwacht. Hoe geweldig om dit nu eindelijk in het echt te kunnen bewonderen. Daarnaast hing in de eregalerij 'het Melkmeisje'. Verderop in het museum troffen we ook nog drie werken van 'Van Gogh' aan, waaronder zijn zelfportret.

En behalve een hoop bekende werken, was er ook zoveel andere prachtige kunst te bewonderen. En natuurlijk ook hele liefdevolle kunst ;-).





Reacties

Populaire posts van deze blog

Gewoon tien jaar en KVL -268

Gewoon vliegen!

Gewoon Spanje en KVL -267