Gewoon naar de brugklas en de kracht van liefde -159

Vanaf het moment dat de basisschool advies ging geven voor het vervolgonderwijs, werd er al voorzichtig gehint op Havo-onderwijs. Dit bleek uiteindelijk ook het definitieve advies voor Vic te zijn.

Nog voordat Corona uitbrak in Nederland bezochten we meerdere scholen in de buurt. Vlak naast ons huis staan twee grote Havo-Vwo 'leerfabrieken'. En hoewel hij het 'oké-scholen' vond, ging zijn hart pas sneller kloppen toen hij bij de Mavo-Havo school twee dorpen verderop binnen liep.

Hij voelde zich er direct thuis. Een kleinschalige dorpsschool met de 'mogelijkheid om een stapje terug te kunnen doen', hetgeen hem een gevoel van veiligheid geeft. Dat hij nu 25 minuten moest fietsen in plaats van 3 minuten (...) deerde hem niet en dat zei eigenlijk al genoeg over hoe graag hij het wilde. 

Vorige week dinsdag had hij zijn eerste kennismakingsdag. Hij kon gelukkig met zijn oudere buurjongen mee fietsen. 

Vol enthousiasme en verhalen kwam hij thuis. De eerste vrienden zijn gemaakt en hij kan inmiddels al 'je m'appele Vic' zeggen ;) Omdat direct ook zijn selectielessen boulderen begonnen in dezelfde week (en hij daardoor pas rond 22 uur op bed ligt), was hij op zondag gesloopt. 

Drie keer per week trainen, 14 km fietsen op een dag en een hele hoop nieuwe indrukken, is best een beetje veel na weken van zomervakantie. Maar hij heeft het gelukkig leuk. Stribbelt, zoals een goed puber betaamt, af en toe heerlijk tegen en is dus begonnen aan een nieuwe periode in zijn leven!

Hier thuis was het opeens wel heel stil. Vic voltijd naar school, Sebastiaan weer aan het werk. Echter wordt er momenteel wel gewerkt aan een groot project in onze tuin. We laten een geweldige overkapping plaatsen. Daarover een andere keer een blogje.

Bij het verwijderen van de stenen zag ik opeens deze:



Reacties

  1. Kleine jongetjes worden groot... 😍 Ruben ook dit seizoen voor het eerst naar voortgezet onderwijs. Nog heel veilig naar speciaal voortgezet en ook nog tegenover zijn basisschool. Dus bekend terrein. Desondanks wordt het langzaam ook een echte puber 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend leuk dat Ruben ook begonnen is! Fijn voor hem dat het op min-of-meer bekend terrein is. Ja geweldig he om te zien hoe ze veranderen?!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon tien jaar en KVL -268

Gewoon vliegen!

Gewoon Spanje en KVL -267