Gewoon x-mas.

Eerlijk?

De maandagavond (24 december) kwam ik goed door. Ik blokkeerde in mijn hoofd dat het kerstavond was en deed net alsof het een avondje Haga was als alle anderen.
's Nachts sliep ik slecht, ik hoorde steeds in mijn hoofd 'morgen is het echt Kerstmis'.

De volgende ochtend (eerste kerstdag) werd ik gewekt door prachtig gezang. Ik sprintte mijn bed uit.
Noujaaaaa; ik trok de stekkers er uit van mijn pompen, zette snel de zuurstof over op het tankje, zocht mijn pantoffeltjes en liep naar de gang.
Daar stond een prachtig koortje de mooiste kerstliederen te zingen. En zo mooi als het was, zo verdrietig werd ik. Ik barstte in huilen uit. De verpleegkundige kwam naar me toe, sloeg een arm om me heen en het enige wat ik uit kon brengen was: 'ik wil hier toch helemaal niet zijn met kerstmis'.

Op mijn kamer droogde ik mijn tranen en begon aan de dag. Eerst was er fijn familiebezoek en einde van de middag kwamen mijn mannen, beiden prachtig in colbert, op bezoek. Ze hadden sushi meegenomen. 
Het tafeltje op mijn kamer werd gedekt met nepkaarsjes, een lichtgevende sneeuwman, het cars bord met gehaktballetjes, een openhaard vuurtje op de iPad en sky radio christmas op de achtergrond. Zo fout, maar zo fijn om samen te zijn. 

Vandaag gelukkig weer familiebezoek gehad en vanmiddag mijn fijne mannen bij me om mee te kroelen. Nog zes uurtjes en Kerstmis 2012 is voorbij. 

Reacties

 1. Ik vind jullie dapper! Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach toch.... het is ook niet leuk om in het ziekenhuis te zijn met kerst! Fijn dat je een kerstdiner hebt gehad met je mannen :-) Heel veel sterkte hoor

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje over een niet-mooie werkelijkheid.
  knuffel
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve nicht (van mijn man, maar dat maakt even niet uit),

  Ik had het zo fijn gevonden als jij deze wintermaanden doorgekomen zou zijn zonder ziekenhuisopname. Maar helaas op de valreep ben je toch nog opgenomen. Je bent altijd zo verschrikkelijk sterk, dat je nu met die mooie kerstmuziek even een huilbui kreeg is echt niet raar. Niemand wil met kerst in het ziekenhuis liggen. Ik heb vandaag 4 uurtjes (in het ziekenhuis) gewerkt en ik voelde me echt zo bevoorrecht dat ik weer naar huis mocht om door te gaan met kerst vieren. Door aan jou te denken bedacht ik hoe vervelend het ook voor de naasten is om een dierbare na het bezoekuur weer alleen te moeten laten met kerst.
  Ik duim de blaren op m'n vingers dat je oud en nieuw thuis mag doorbrengen.
  Veel liefs ook voor je mannen!
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leef met je mee joh! Je hebt het gehad, en gelukkig heb je toch een fijn knuffelmoment gehad in het ziekenhuis. Veel sterkte!

   Verwijderen
 5. Heel veel sterkte lieve Mara. Fijn dat beide mannen je hebben opgezocht en dat jullie er toch het beste van hebben weten te maken.
  Dikke knuffel.

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wilde vanmiddag even komen kleppen maar zag voor mij een knappe man met kindje je richting op gaan. Voel je je al een beetje opknappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees nu wat er allemaal gaande is, pfff... wat jammer voor jullie dat het een ziekenhuis opname is geworden. Je vroeg om een lichtje te sturen, nou ik stuur hierbij alle lichtjes die ik kan vinden naar jou toe! Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je toch sterk en bijzonder en wat heb je toch mooie/lieve mannen!
  Fijne jaarwisseling (THUIS!) toegewenst!
  Liefs, SabX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.