Gewoon zuur!

Vandaag werd de picc-lijn gezet. Alles hadden we natuurlijk geregeld: oma paste op Vic, de apotheek leverde vanmiddag de easypumps voor thuisbehandeling en Sebas kon gelukkig met mij mee naar het haga. Prima geregeld, alles onder controle.
Of toch niet?

Op tijd waren we in het ziekenhuis, ik uiteraard met enige zenuwen. Ik kreeg een bedje op de longafdeling voor mijn dagopname. En een uur later was ik aan de beurt voor het zetten van de lijn. Grappig om te zien hoe zaken hier anders gaan. Zo werd de picc-lijn geplaatst door een radioloog, onder röntgen, terwijl ik op een behandeltafel lag (nauwelijks te doen met al dat gehoest).
Maar de lijn zat snel. Even wat moeilijkheden bij de oksel waar mijn vat te veel vernauwde en ribbeltjes bleek te hebben, maar na even peuren kon de lijn doorgestoken worden.

Aansluitend bleken er ook thorax-foto's genomen te moeten worden en bij terugkomst op mijn kamer stond er een bezorgde np-er naar me te kijken. Ze gaf aan zich toch erg veel zorgen te maken over mijn benauwdheid en het meten van de saturatie (in rust) was vervolgens niet goed. Ze vertelde dat de arts zou komen voor overleg.
De arts wilde een bloedgasje prikken (joepie!), maar dit ging gelukkig goed. Een uur later bleek dat de uitslag niet goed was. Er was geen keus, ik moest van hem blijven.

Dus nu lig ik opgenomen in het haga. Aan de zuurstof. En is het nog niet duidelijk of ik überhaupt met de kerst bij mijn mannen kan zijn. En dat is zuur.
Heel. Zuur.

Het mannetje was verdrietig toen papa sebas alleen thuis kwam, hij dacht dat ik nog in de auto zat.
Het maakt me verdrietig dat ik niet bij mijn mannen kan zijn, dat ik had gerekend op een thuiskuur en nu hier zit en vooral dat ik niet weet of ik 25 en 26 december met mijn eigen gezin kan doorbrengen.
Maar geloof in een goede afloop heb ik wel. Ik geloof dat ik hier bovenop ga krabbelen.
Dat.ga.ik.doen.

Reacties

 1. Dat is je kracht: hoofd omhoog aan het einde en focussen op herstel.
  Terwijl het ondertussen gewoon heel erg kl*te is!
  Ik hoop in ieder geval dat je ervaringen in dit nieuwe ziekenhuis goed zijn. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. komt goed zus!!! hou van je!!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vet BALEN.
  %(@#$$#%.

  Beterschap!

  Dikke x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, waar lig je? Ik lig er nl. ook en wel op 37. Zit je nu wel aan de easypump of heb je infuus van hier? Groetjes en snel opknappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Astrid,
   Ik lig vooralsnog op kamer 14. Maar ik moet gauw weer verhuizen als er plek is begreep ik. Erg druk hier! Ik heb infuus van hier en de easypumps liggen thuis nog id koelkast.
   Heb jij er zicht op om maandag naar huis te gaan?
   Jij ook beterschap!

   Verwijderen
 5. ahhhh wat ontzettend balen joh!!! jammer dat den haag zover weg is, anders was ik even langs gekomen. Vanuit het hoge noorden een dikke knuffel en we duimen mee dat je met kerst op verlof mag.

  veel liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zeker een zware tegenvaller ;(( Gelukkig ben je in het HAGA in goede handen. Heel veel sterkte !,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOooooh wat zuur, wat balen...
  Hier ook een hele dikke knuffel en vlug weer opknappen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wat balen zeg!!!! heel veel sterkte!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi!

  Jemig, Dat is k**. En dat direct in je 'nieuwe ziekenhuis'. Ik lees hier dat Astrid er ook ligt, en Marianne trouwens ook,maar dat wist ik wel. Zo jammer dat je dan niet allemaal bij elkaar kan liggen om er samen nog een gezellige boel van te maken. Ik hoop heel erg dat je met Kerst thuis kan zijn hoewel ik begrijp dat dat helemaal nog niet duidelijk is.

  Grappig: ik las np-er en ik dacht: " Huh, wat is een np-er?" Ik moest even nadenken en toen dacht ik: "O ja, een Utrechtse term." In het Haagse spreekt men van CF-consulentes. In Alkmaar van SVL (specialistisch longverpleegkundige). Medische dialecten of zo....

  Heel veel sterkte daar

  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Mara, ik wil je wat prive vragen, zou ik je emailadres mogen?
  Als je wilt kun je me mailen op astridvanheeringen@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh bah, dit is echt zuur!!!
  Wat een tegenvaller meid. Ik hoop dat je gauw opknapt. En wat jammer dat je tóch nog een keer opgenomen bent dit jaar. Het ging juist zo lekker.
  Heel veel beterschap en toi, toi, toi meid.

  Dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou verdikkeme.....maar je weet het, we duimen op zo snel mogelijk thuiskomst met de mannen!!!!!en het gezellie kerstmenu.
  Knap snel op kanjer.xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb een dochter van 2.5 ben nu bijna een jaar uit het ziekenhuis.
  ben heel benieuwd als ik er weer eens in lig hoe ze dan reageer.
  suc6 en geniet van de mooie dagen die staks weer komen
  met je gezin.

  gr jeroen van dongen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeempie...wat een kennismaking met het Haga ! Sterkte en beterschap en ik ga hard voor je duimen dat je kerst met je mannen thuis mag doorbrengen.

  Greetz,Carla

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.