Gewoon zomervakantie.

Het zijn de laatste dagen van zijn zomervakantie. Er stonden nog logeerpartijen bij de grootouders op het programma en tussendoor doen we nog een hoop leuke dingen. Kijk maar mee:
We kennen iemand die thuis slangen heeft. Samen met Sebastiaan ging Vic kijken. Hij was onwijs dapper, wilde alle slangen vasthouden en gaf ze zelfs een muis te eten. Ik bleef wijselijk thuis...
Met zijn vader, een goede vriend en zijn twee zoons, ging Vic een midweek kamperen in Nederland. We noemden het de 'mannencamping'. Ik bleef (wederom) wijselijk thuis...
Ondanks de slechte weersvoorspellingen hielden de mannen het gelukkig nagenoeg droog. In de buurt was een soort 'Wipe-out-baan', die natuurlijk uit moest worden geprobeerd.
Zowel alleen als samen gingen we nog een aantal keer geocachen. Hier lag er een 'schatje' op de kinderboerderij. We brachten er een heerlijke middag door, lieten nog een geit ontsnappen van de geitenwei en knuffelden met alle kleine geitjes.
Samen met zijn lieve vriendje van school gingen we naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag. We 'slurpten' ons wezenloos. In het museum kwam ik nog wat bijzondere spreuken tegen. Kijk maar:
Dat is de uitspraak waar ik het altijd het hardst om moet lachen. Mensen zeggen heel vaak tegen mij: 'Hou je taai'. Wat ik een bijzondere uitspraak vindt tegen iemand met Taai-slijmziekte...
Naast deze uitspraak stond de volgende uitspraak:Het weer zat de afgelopen weken helaas niet erg mee. Het leek welhaast herfst. Af en toe zagen we tussen de regen door, gelukkig ook nog het zonnetje schijnen.
Op één van de betere dagen bezochten we het Archeon. Wat een leuk museum is dat!! Echt een aanrader.
 Hier leert hij vuur maken. Er was zoveel wat hij zelf mocht doen en uitproberen.
Op de scouting had hij al eerder een pijl en boog gemaakt (die het overigens erg goed doet). Maar schieten met een echte boog is natuurlijk wel echt te gek.
Hij werd opgeleid als soldaat in het Romeinse leger en moest 's middags ook optreden in de arena. Wat waren we trots! Gelukkig niet met deze helm op, want daar zag hij niets door ;).
Het blijft ook altijd heerlijk om gewoon fijn met de Lego te spelen. In de vakantie heeft hij daar nog langer de tijd voor!

Spelen met vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk altijd fijn.
De afgelopen zes weken zijn voorbij gevlogen. En stiekem is het best jammer dat Vic volgende week alweer naar school moet. We hebben zo genoten met elkaar en heerlijk aangekneuterd.
Nog wat laatste vakantie-daagjes en dan gaan we weer het schoolse ritme in. Het hoort erbij en het is goed zo.Reacties

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!