Gewoon traag!

Afgelopen zondag was het dus opeens stil.
Stil in mijn buik.
Doodstil.
Pijnlijk en doodstil ook nog eens.

En uit ervaring weet ik inmiddels; dat is niet goed! Dus verhoogde ik mijn laxeerzakjes, stopte met vast voedsel en wachtte op wat komen ging in de pot. Op een enkel verdwaald windje na (waar ik al blij mee was, want dat betekende dat er in ieder geval nog iets van beweging in zat..) gebeurde er helemaal niets.

Maandag na overleg met het Haga begonnen met het drinken van laxeerdrank (Kleanprep). Vier liter later kwam er wel wat beweging in, maar de pijn en dikke, strakke buik hielden aan.
Dus meldde ik me op dinsdag maar weer eens op de poli.

Na een uitgebreide buikecho bleek gelukkig dat ik geen DIOS heb, maar dat de peristaltiek traag werkt. Dokter H. legde uit dat dit vaak wordt gezien bij CF na periodes van instabiliteit. De motoriek van de darmen raakt dan ontregeld en wordt als het ware 'lui'. Ook hebben mogelijk het Prednison en Tavanic gebruik hiermee te maken.

Nu is het zaak de luie dikke darm weer flink aan het werk te krijgen om zo de klachten weg te nemen. Dus met extra laxeerzakjes, veel drinken en beweging moet ik het de komende dagen thuis letterlijk en figuurlijk op gaan lossen.

Voor nu zit ik in ieder geval midden in de nacht met een bakje thee dit stukje te typen. Mijn buik doet pijn en het is nog geen tijd voor nieuwe paracetamol. Even volhouden nog maar.
Zoals altijd.

Reacties

 1. :-( niet leuk joh. Heel veel sterkte. Hopelijk komt er snel beweging in je buik. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt niet fijn Mara! Misschien dan toch maar ook af en toe Fluimucil gaan nemen? Werkt ook een soort laxerend. Niet slijmverdunnend, helaas niet. Maar van dr H. mag het wel. Sterkte meis, ik hoop dat het laxeerspulletje zijn werk doet. Het zit je al een tijdje niet mee.
  Liefs, Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mara,

  Ik lees al een tijdje anoniem mee. Wat mij goed helpt is glutenvrij eten. Mijn buik is niet meer zo opgezet en mijn stoelgang is enorm verbeterd. Wellicht kan het jou ook helpen. Voor nu succes en hopelijk krijg je boel snel op gang.

  Mede-cyster M.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supervervelend! Ik hoop dat het inmiddels beter is. fluimucil/acetylcysteine gebruik ik sindskort extra voor de longen en ik merk dat het daar best wat doet. Tevens gaat het buiktechnisch ook als een tierelier na een paar moeizame weken. Is misschien wel het proberen waard. *einde bemoeienis* Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96