Over plasjes en poepjes..

De laatste maandag in mei lukte het Vic dan toch voor het eerst: een plasje (en direct een poepje) op het potje! Vic had voor die tijd geen enkele interesse voor zijn potje, hij ging er iedere avond voor de show opzitten omdat wij dat graag wilden, keek met iedereen mee op het toilet en las braaf de boekjes die over de zindelijkheid gingen, maar plassen...? ho maar!

Op de bewuste maandag zag hij zijn vriendinnetje ook een plasje maken en thuisgekomen deed hij, met dit beeld nog vers op zijn netvlies, en met het geleende Barbapapa boekje van vriendinnetje-lief, een eerste, geslaagde poging.
Uiteraard pakte ik direct door; plaskaarten gemaakt, stickerdoos aangevuld en een grotere beloning in het vooruitzicht gesteld. Na twee weken liep hij al zonder luier.

Ongelukjes komen nog regelmatig voor, met name als hij te druk is met het spelen met andere kindjes. De wasmachine draait overuren.  Hij voelt het echter ook aankomen als er een plasje komt en dat is heel fijn!
Een poepje doen op het potje is nog heel spannend, hij wil dan graag hand in hand met me zitten en heel veel verhaaltjes van Woezel en Pip met me lezen.

Op de plaskaarten komen steeds meer hokjes te staan, de beloningen worden steeds kleiner (hij is nu aan het 'sparen' voor een 'ijsje in het dorp'), maar de keren op het potje nemen alleen maar toe.
Wat wordt mijn kleine ventje toch een grote jongen!

Reacties

 1. Hi hi, leuk is dat, als je kind opeens iets op het potje doet!! Wat worden ze toch ook snel groot! Rik heeft het een tijdje heel goed gedaan, plasjes en poepjes op het potje. (Het liefst bij oma onder de eettafel...) En da's snel, voor de twee! Maar inmiddels doet hij het weer heel gemakkelijk in de luier, zo jammer! Hij gaat er net als Vic wel braaf op (en soms vangen we wat op), en we lezen dan vaak "Sem op het potje". Ken je dat? En we houden gewoon vol (hij is nog wat klein, dus stickers volgen nog)! :)))

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooowww, wat een spannende tijden voor papa, mama én Vic natuurlijk. Maarre..., ik ben een leek dus leg ff uit wat je bedoelt met plaskaarten en stickers (en sparen voor een ijsje??).

  Veel succes Vic. Flink je best doen kerel, dan komt het vanzelf.
  Liefs Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Alie: een plaskaart is een vel met een aantal getekende hokjes erop (bijvoorbeeld tien). Na ieder plasje mag Vic dan een stickertje in zo'n hokje plakken. Als alle hokjes vol zijn, volgt de grotere beloning zoals nu het ijsje.
  We begonnen met een eigen Barbapapa-boek, toen een Woezel en Pip-boek. Nu het zo hard gaat, komen er steeds meer hokjes op (nu al twintig) en worden de beloningen steeds kleiner.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!