Versieren!

Dit jaar wist ik het even niet zo goed. Wel of niet een boom? Het is steevast een periode waarin Sebastiaan weinig thuis is en de versiering (en het kopen van de boom) dus meestal op mij aankomt. Hulp vragen ben ik niet zo heel goed in (ik doe liever altijd alles zelf..) en daarnaast vind ik het versieren en kopen van een boom ook een gezinsaangelegenheid.

Toen Vic echter tussen neus en lippen hoorde dat er mogelijk geen boom kwam, ging hij direct in de contramine. Ik probeerde hem nog te verleiden met een eigen (kunst) boompje op zijn kamer, maar hij wilde dolgraag een echte boom in de woonkamer. Zodra de goedheiligman zijn hielen had gelicht, begon Vic al over de kerstversiering en bijbehorende boom. Ik kon geen winkel voorbij lopen of hij zag wel iets wat toch echt nodig was voor de kerstmis.

Dus ik zwichtte (natuurlijk..) en verraste hem met een boom in de woonkamer (overigens toch 'til-hulp' gevraagd aan de buurman!). Niet een hele grote boom, maar wel een echte boom. Vic was dolgelukkig toen hij de boom zag en wilde de boom direct versieren. De volgende dag zochten we samen op zolder alle kerstspullen bij elkaar. Hij was helemaal 'hyper de pieper'.
Eerst versierde hij een boompje op zijn eigen kamer. Het resultaat mag er wezen, de boom zou niet misstaan bij de dames van lichte zeden.. :). Gekleurde lampjes, glinsterende paddestoeltjes, ballen van Cars, zelfgemaakte versiering van (rose!) strijkkralen en gouden slingers. Alles heeft hij er zelf ingehangen en hij is zo trots!
Vervolgens hebben we samen beneden de boom opgetuigd. Allebei een kerstmuts op, muziekje erbij aan en versieren maar. Alle ballen van Vic hangen in trosjes bij elkaar onderaan in de boom, ze vallen er nog net niet uit. Natuurlijk heb ik het zo gelaten, wat een pracht!
Nu vraagt hij meerdere malen per dag of we nog kerstspulletjes hebben om op te hangen of neer te zetten. Hij is er helemaal vol van! We hebben samen ook al een paar keer het kerstverhaal gelezen in het prachtige (door Dick Bruna) geillustreerde boek. Op het kinderdagverblijf is hij hard aan het oefenen met zijn kerstliedjes. 'Oh Denneboom, wat zijn je takken héél schoon' en 'Kling klokje Ling-e-ling-e-ling', zingt hij.

Dat prachtige stralende snoetje was het allemaal waard! Ik heb zo genoten van het versieren van het huis zo saampjes. En die kerstmuts? Die wil hij alleen binnenshuis op, stel dat iemand hem er buiten mee ziet. Hee.., begint dat nu al???

Reacties

  1. Hahahaha, wat een HEERLIJK verhaal Mara. Ik zie het helemaal voor me; de prachtige zelf-gedecoreerde boom van Vic op z'n slaapkamer, de gezins-boom in de huiskamer met trosjes ballen hier en daar, jullie beide getooid met een kerstmuts.
    Heel veel voorpret gewenst, voor jullie allemaal en mocht het nog lukken; miss een fotootje van de boom??

    KUS

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk verhaal! Ik krijg spontaan zin om mijn boom op te zetten en te versieren! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.