Nieuwe dok!

Sinds vandaag heb ik een nieuwe dokter. Eentje die erg goed voor me zorgt. Hij is soms wat hardhandig, maar wel heel eerlijk: 'het is een harde prik, maar dat geeft niet, het doet geen pijn'. Hij houdt me voortdurend in de gaten. De dokter checkt zeer regelmatig mijn temperatuur en vertelt me dan of het goed of slecht nieuws is, ook mijn bloeddruk wordt vaak bekeken. De uitslag daarvan is soms wat verwarrend, de dokter vertelt dat het vaak tussen de vier en vijf zit. Pleisters moet ik erg lang ophouden. De dokter wijkt niet van mijn zijde, staat voortdurend naast mijn bed. Aan welk cf-centrum hij verbonden is? Aan ons eigen centrum! En hij luistert naar de naam 'dokter Vic'.
Gisteren werd Vic bijzonder verwend door Sint Nicolaas en kreeg onder anderen een heuse doktersset. Doktertje spelen is nu dus wel heel erg leuk. En ach, met de komende liesbreuk-operatie ook een goede voorbereiding.

Om eerlijk te zijn kan ik ook wel weer een dokter gebruiken. Ik ben de laatste twee weken weer flink gaan hoesten, heb enige verhoging en geef (door het hoesten) toch weer over, met name na het avondeten. Het is lastig om de teleurstelling weg te slikken dat ik zo snel na de kuur al weer vol loop met slijm. Ik vind dat we het zo verdiend hebben om even een tijdje (een jaar, weten jullie het plan nog?) rust te hebben. In plaats daarvan hang ik weer boven de wasbak en slik ik met paracetamol de kou in mijn lijf weg.

Natuurlijk hoop ik dat het slechts een virusje is, een tijdelijk iets. Ik ben blij dat ik over twee weken op controle mag naar het UMC, laten we het maar even goed gaan bekijken!

Reacties

 1. Och wat een geluk dat je zo'n lieve, geduldige en bezorgde dokter aan je bed hebt. Altijd prettig om zo goed in de gaten te worden gehouden door dokter Vic.
  Maar wel erg jammer dat je je nu weer minder lekker voelt en meer moet hoesten. Ik hoop met je mee dat het een virusje is, van tijdelijke aard uiteraard.
  Beterschap Mara en geef Vic een aai over z'n doktersbolletje.

  lfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer dat je weer zo hoest en dat je je minder lekker voelt. Sterkte Mara; gelukkig heb je wel dokter Vic bij de hand.
  groet J.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie een goede privé dokter hebben. Das dan wel weer gezellig ook. Jammer dat hij het gelijk al zo druk met je heeft en overuren kan gaan draaien.
  sterkte meis en knap maar snel weer op.
  miekje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.