Gewoon genoeg te doen.

In de winter en voorjaar-maanden begon ik met een teken- en schildercursus. Vooral om gewoon ergens weer even mezelf te kunnen zijn, anoniem en geen patiënt of moeder. Ik leerde te werken met verschillende soorten materialen (acryl- en olieverf, pastelkrijt en aquarel). En hoewel ik ondertussen nog wel met een intraveneuze kuur liep, had niemand eigenlijk echt in de gaten dat ik ziek ben.
Dit was op de eerste cursusdag in januari; een opdracht met houtskool.
In september ga ik weer verder met de schildercursus!
 

De laatste tijd begon onze zoon met 'loomen'. En eigenlijk bleek al gauw dat degene die misschien nog wel het meest enthousiast was over het loomen ikzelf was ;). Dus maakte ik allerlei moeilijke armbandjes en sleutelhangers voor hem (onder begeleiding van You Tube) en kort geleden maakte ik voor het eerst een bandje voor mezelf:
Het zijn paarse en rose ribbons. De rose (pink!) ribbons staan voor borstkanker zoals iedereen weet. Paarse ribbons, dat is iets minder bekend, staan voor Cystic Fibrosis Awareness.
 
Het loomen geeft, net als het tekenen, een soort rust in mijn hoofd. Ik hoef nergens over na te denken, nergens over te piekeren en het is heerlijk mijn hoofd op deze manier leeg te krijgen.
Dus helemaal enthousiast geworden over het handwerken, bedacht ik een volgend project:
Zpagetti haken!! :) Hahahahaha, lekker bezig! Gisteren kocht ik het en om heel eerlijk te zijn is nu mijn lap al helemaal klaar voor een tas! Vanavond ga ik alles aan elkaar haken en is mijn eerste Zpagetti-project klaar. Lang leve You Tube! Ik heb nog 'wilde plannen' op dit gebied.
 
Als laatste en gekste hobby moet ik nog wat bekennen. Ja, blijkbaar heb ik nog tijd over.... ;-S
Ik sport momenteel nog steeds trouw drie keer per week in de sportschool. Maar soms is het lastig als de sportschool op feestdagen dicht is en daarnaast lonkt het buitenzijn.
Dus ben ook ik begonnen met mijn nieuw BFF Evy...! Ik ben nu zo'n drie weken bezig en volg iedere les tenminste twee keer. Ik ben dus ook pas bij les vier, maar vindt het eigenlijk erg leuk om te doen.
 
De fysio vond het raar dat ik geen echt doel heb met Evy. Ze vroeg zich af of ik bijvoorbeeld als doel heb om 15 minuten te kunnen rennen. Natuurlijk hoop ik het programma af te kunnen maken (30 minuten te kunnen rennen, nou jaaaaa...joggen is het eigenlijk ;)) Maar het belangrijkste is: het blijven doen zolang ik het leuk vindt en het kan. En mocht ik het bijvoorbeeld maar redden tot aan les tien, vind ik het namelijk ook goed.
Gisteren kwamen mijn nieuwe loopschoenen en loopjasje binnen... Tja, ik wil natuurlijk wel met goed materiaal werken ;). De prioriteit blijft liggen bij de sportschool (3x per week) en daarnaast probeer ik 2x per week hard te lopen.

Het is heerlijk dat het me nu even lukt en het kan. Sommige hobby's kosten een hoop energie, maar eigenlijk leveren deze bezigheden me op dit moment vooral een hele hoop positieve energie op.

Dus als er nog iemand twijfelt of ik mijn dagen wel door kom....?

Reacties

 1. Reacties
  1. Dank je Els! Ik weet dat jij ook met Evy gelopen hebt. Loop je nu nog steeds? En jouw prachtige tassen zijn ook zeker een bron van inspiratie. Wie weet ontdek ik ooit nog eens het vilten ;).

   Verwijderen
 2. :) ik loop nog steeds met Evy, het streven is drie keer per week, maar twee keer is ook prima.
  Ik heb net als jij geen doel, het doel is gewoon doen! Ik heb het ook heel rustig opgebouwd en ben heel lang blijven steken op les 20.
  Maar nu loop ik sinds vorig jaar september gewoon een half uur achter elkaar, wel in een sukkel tempo maar dat maakt niet uit. Ik voel me erna altijd kip lekker.
  Als ik niet zo fit ben doe ik een stapje terug maar ga wel.

  Vilten is ook zo leuk maar ik moet erg oppassen met mn polsen!

  Have fun!,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Evy is leuk! En idd veel lessen vaak herhalen. Op t gemakkie. Heb ik vorig jaar gedaan. Tot mn gewrichten ellende gingen geven. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk bezig zeg. Creatief ben zijn geeft ruimte in je hoofd!!!
  Knap hoor rennen met Evy. Ik red de hoek van de straat niet eens ;-)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zeg heel goed bezig ... reuze benieuw naar je zpaghetti.. tas. Haken dat is nu een die ik nog wil kunnen maar wordt een later projectje..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Crea en sportief bezig,zeg ! Fijn ! Leuk dat ik je vanmorgen even zag.Had geen tijd om te stoppen , moest op tijd op de tennisbaan staan. Volgende keer even kletsen ?
  Groetjes,Carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was inderdaad gek om allebei door te rijden. Ik was ook op weg naar de sportschool. Volgende keer gaan we zeker even stoppen. Ben ook benieuwd hoe het met jou gaat!

   Tot in het dorp :)

   Verwijderen
 7. jeeehhh goed bezig meisje.
  hihi dat loomen is volgens mij best grappig.
  lekker he dat creatief bezig zijn je zinnen wat verzet.
  ga zo door !!!

  liefs, marion

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!