Gewoon in het haga.

Na de eerste dagen in het haga, kwam de grote dag; het blazen van de eerste longfunctie. Tot mijn grote blijdschap bleek deze prachtig te zijn. De koorts bleef onder paracetamol weg en verder voelde ik me eigenlijk best prima.
Ook de artsen waren tijdens de 'grote visite' op dinsdag (vorige week) verrast over mijn longfunctie maar bleven wel benadrukken dat de longfoto slecht was. Zonder paracetamol mocht ik gaan proberen wat de koorts zou gaan doen en dan eventueel thuis verder gaan kuren. Echter de koorts vlamde direct op. Dag thuis!

Op woensdag besloot mijn arts het beleid te veranderen. Ik kreeg er een iv-antibiotica bij (combinatie Fortum en Meronem) en een stootkuur prednison (30 mg). Paracetamol mocht ik niet meer gebruiken. De koorts bleef direct weg onder de prednison en gisteren blies ik wederom eenzelfde prachtige longfunctie.

Vandaag was het weer tijd voor de grote visite nadat ik gisteren deze al even had voor besproken met mijn eigen arts. We stoppen nu met de prednison om te kijken wat de koorts gaat doen. Met de huidige combinatie medicatie kan ik niet thuis kuren, dus er wordt bekeken met welke combinatie dan wel. Het plan is om mij in totaal ZES weken te laten kuren. De linkerlong zit zo vol en moet 'radiologisch' zo leeg mogelijk gemaakt worden. 
Er hangt dus veel af van vanavond, of ik koorts heb, wat het verdere beleid gaat worden.

Ik probeer nog even nergens op te hopen. Weet ook dat ik heel goed moet opknappen. En als je mij rond acht uur vanavond met mijn hoofd in de koelkast ziet liggen, weet je genoeg... ;-p

Reacties

 1. Och jeetje...wat een toestanden. Ik hoop dat je nog steeds koortsvrij bent.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas Esther... niet gelukt. Vandaag gewoon weer koorts :((

   Verwijderen
  2. Ach nee... moet je.nu in ziekenhuis blíjven? Heb je adres voor me?

   Verwijderen
  3. Zolang ik koorts heb nog wel helaas. Adres is: HAGA Els Borst-Eilersplein 275, 2545 AA Den Haag, afdeling 9a, kamer 9
   Xxx

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon een gehandicaptenparkeerkaart.