Gewoon botontkalking.

Soms denk ik wel eens..; zullen mensen mij een hypochonder vinden?
Hoe gelooft iemand nu dat ik Cystic Fibrosis heb, borstkanker (vooralsnog) heb overleefd, door de CF ook Diabetes heb en nu de diagnose Osteoporose er bij is gekomen? Ik betrapte mezelf er op dat ik het laatst aan iemand vertelde en opeens aan mijn verhaal toevoegde 'het is dus medisch vast gesteld'.

Het. is. dus. medisch. vastgesteld. Alsof ik het zou verzinnen...!

Begrijp me goed, ik vind mezelf nog steeds niet zielig. Ik sta op dit moment prima overeind. Maar om te zeggen dat het leven (altijd even) makkelijk is.., nou nee!
Die vier diagnoses zijn er. En ik probeer een zo goed mogelijke (medische) balans te vinden om hier mee om te gaan.

Zo was ik afgelopen maandag weer in het Haga. Ik startte mijn ochtend bij de oncoloog. Om een medisch verhaal 'makkelijk te maken'; ik gebruik nu twee soorten medicatie om mijn oestrogeen (hormonen) stil te leggen. Dit zou er voor moeten zorgen dat ik geen hormoongevoelige tumor meer zou kunnen krijgen.
De oncoloog wil, vanwege de osteoporose door de overgang, één medicijn (hormooninjecties) stop zetten, zodat ik uit de overgang kom en mijn botten hierdoor niet meer belast worden.
Echter, ik heb verder geen last door de overgang (zoals opvliegers, sombere gevoelens) en ben erg bang dat de kanker terug keert. Ik heb daarom besloten (heel eigenwijs) om door te blijven gaan met de medicatie zoals ik deze nu gebruik. De oncoloog is hiermee akkoord.

Vervolgens ging ik langs bij de osteoporose-internist. Zij had goed nieuws. Op de foto's van mijn rug zijn nog geen afvlakkingen te zien. Kort gezegd; er is sprake van botontkalking, maar ik heb er nog geen schade door opgelopen. Dat is een heel goede uitgangspositie!
Ik ga vanaf nu (één keer per week) botversterkende medicatie gebruiken. De bedoeling is dat we het hiermee onder controle krijgen en houden. Daarnaast is het zaak mijn rug niet te zwaar te belasten.

En zo rommel ik dus maar door. Sta ik te hoesten boven de wasbak, eet ik mijn hypo weg met wat honing en een broodje en laat ik Sebastiaan de zware spullen tillen. Ik kom er wel!

Reacties

  1. 😬 het is ook wel heel veel...
    Dapper mens, je hebt geen keus maar desondanks lees ik altijd veel positiviteit in je blogs 😍

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96