Gewoon niet!

Hieperdepiep....
Hoeraaaaa!

Vooralsnog geen diabetes!

Vanochtend reed ik naar het Haga om alle sensor-spullen te retourneren.

Overigens altijd bijzonder dat er bij de ingang van het ziekenhuis een groot rond verkeersbord staat met een duidelijk verboden-te-roken afbeelding hierop en er blijkbaar toch mensen zijn die dit niet kunnen 'lezen'.
Ik kon het niet laten en riep met vrolijke stem tegen de drie rokers die voor het bord stonden te paffen; 'wat ziet het er bijzonder uit zo, jullie al rokend voor dat bord..' en liep door terwijl ik nagekeken werd door in ieder geval één boos gezicht.

Aan de diabetes/ CF verpleegkundige gaf ik de spullen af. Ik geloof dat ze een beetje aan me twijfelde door mijn gemoed.
Zij: 'Heb je in de gaten wat de uitslag kan zijn van dit onderzoek?'
Ik: 'Jazeker, ik kan alleen de gevolgen van de uitslag niet overzien. Maar laten we dat maar bespreken als blijkt dat ik wel diabetes heb'.

Einde van de middag belde ze me; geen diabetes is de uitslag, geen alarmbellen.
En voordat ik in juichen wilde uitbarsten, riep ze nog wel 'Maaarrrrr'..

Oké een maar; 'maar je waarden zijn wel iets te hoog, er is een aantal keer boven de acht gemeten en dat mag niet. Maar niet boven de elf en dat zou wijzen op diabetes'. Dus kortom.., heb ik geen diabetes maar zijn de waarden wel iets te hoog.

Als ik in april bij mijn arts kom op de poli, moet ik met hem gaan bespreken of we hier nog iets aan moeten doen (misschien een klein beetje insuline spuiten), maar het één en ander is erg afhankelijk van de klachten die ik wel of niet heb.
Dus ben ik nu gewoon blij dat er vooralsnog geen sprake is van CFRD en wacht ik verder de poli-afspraak eind april wel weer af.

Reacties

 1. Gewoon niet.....beetje spuiten boven de acht.....ik zou nog even wachten....xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn, en indd; gewoon niet. Spuiten boven de acht???? Heb je gelijk weer hypo's, dat willen ze toch ook niet???

  Knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor je Mara! Ik spuit al jaren een lage dosis langwerkende insuline smorgens bij het opstaan. Had/heb net als joj niet echt diabetes maar wel wat verhoogd. Sinds ik dit spuit kan ik wel makkelijker mn gewicht houden en zijn mn longen ook stabieler. Dokter H. Ging er vanuit dat het stadium voor de echte diabetes toch behandeld moet worden.

  Succes, groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!