Gewoon logeren in het Haagse.

Kortom, de feiten op een rij.
- in februari blies ik een fev1 van 75%. Deze was al in jaren niet meer zo goed geweest.
- in maart riep ik tegen lief dat ik eindelijk weer het gevoel kreeg wat grip op het leven te krijgen. Dit naar aanleiding van een enkel keukenkastje dat ik zomaar voor de extra had schoon gemaakt.
- begin april voelde ik me opeens niet fit.
- maar ik was verstandig en belde al snel voor overleg met het haga. Start met een tien daagse kuur tavanic.
- medio april stond er een polibezoek gepland. Ik blies een fev1 van 55% en startte met een kuur ciproxin en prednison. Deze eindigde afgelopen zondag.

Maar ik knapte niet op. Werd afgelopen weekend alleen maar benauwder. En bij de minste of geringste inspanning ging mijn saturatie ver onderuit. Een loopje naar het toilet was al te veel.

En hoewel het niet uitkomt, Vic heeft vakantie en Sebastiaan heeft het druk op het werk, moest ik mezelf in de ogen kijken en toegeven dat het niet meer ging.
Dus belde ik vanochtend met het haga en besloten we in overleg dat ik opgenomen zou worden. 

De picclijn werd geplaatst, wel met moeite. Dit is de laatste keer dat de radioloog de linkerarm kon gebruiken. Mijn vat verdikt en de lijn komt er niet goed door. De Tobra en Cefta zijn inmiddels aangehangen, de koorts (39.6) bestrijden we met paracetamol. Het meest blij ben ik met de anderhalf liter zuurstof, het geeft een hoop rust in mijn lijf. 

De komende dagen blijf ik hier en als ik voldoende opknap, mag ik thuis verder kuren. 
Dus zet ik nu mijn tranen aan de kant en blijft er vooral weer een hoop strijdlust over, want 'beter worden' dat wil ik! 

Ps uit bloedonderzoek is gebleken dat ik inderdaad pfeiffer heb doorgemaakt, maar heb hier verder nog niets over vernomen. Ik hoop morgen mijn eigen arts te spreken. 

Reacties

 1. Heel veel sterkte! Wat superbalen, maar goed dat je zo eerlijk tegen jezelf durft te zijn en gebeld hebt! Veel liefs!! Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Mara .. wat een tegenvaller, wel super dat je toch gebeld hebt.
  Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou sterkte daar in het Haagse...komt nooit goed uit zo'n opname maar zo kon je thuis niet verder aanmodderen.Nu je rust pakken en straks weer knallen.Houd je haaks !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oohh joh wat balen! heel veel sterkte en hopelijk knap je snel op.
  veel liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeempie griet,wat naar nu allemaal! Ik vind het knap dat jij zo positief blijft. dat helpt zeker in deze moeilijke tijd. Sterkte! Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Snel weer opknappen hoor. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte daar!

  Snel opknappen hoor...

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zus, ook hier krabbel je weer bovenop en dan ga je fluitend de zomer in!
  Zet m op, ik denk aan je....... Dike kus

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Mara,
  jeetje meid, dat is schrikken. Ik vind je heel dapper dat je ondanks de tegenslagen toch de moed houdt om door te zetten. ik heb het altijd ontzettend moeilijk gevonden om in het ziekenhuis te liggen terwijl je kleine kinderen thuis hebt. En Pfeiffer is ook geen sinecure. Ik hoop dat je snel thuis verder mag kuren.
  Veel sterkte en liefs,
  Elly

  PS. Dit is de eerste reactie op een weblog/internet die ik plaats met behulp van spraak invoer (dus zonder typen) Haha. Het werkt!
  Ik hoop dat ook jij mooie nieuwe wegen zult vinden om met beperkingen om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.