Gewoon badderen!

Na drie weken kuren mocht ik mij gisteren opnieuw melden op de longpolikliniek.

Tenminste...eerst mocht ik mijn gezicht laten zien bij de KNO-arts. Omdat het gebruik van één van de intraveneuze antibiotica (Tobramycine) gehoorschade kan opleveren, krijg ik regelmatig gehoortesten. Gelukkig bleek dat er aan mijn gehoor (met name in de hoge tonen kan er defect optreden) niets ten negatieve veranderd was.

Door naar de longpoli alwaar ik dezelfde longfunctie blies als vorige week. Hoewel ik stiekem nog op wat extra procentjes had gehoopt, ben ik zeker niet ontevreden met de uitslag.
Ik sprak met de longarts nog over extra zout-inname gedurende deze warme dagen (moet eerlijk bekennen dat ik me daar niet bewust van was en dus ook geen extra maatregelen nam) en over alle hectiek rondom de 'supermoes'. We wachten eerst het verdere wetenschappelijk onderzoek af. Curcuma slik ik al extra.

Het is nu afwachten hoe mijn lichaam alles weer op gaat pakken. De arts hoopt dat ik niet weer in een vicieuze cirkel terecht kom van voortdurende ontstekingen, maar daar ga ik uiteraard niet van uit.
Ik pak het sporten weer verder op en hoop op het beste! Voor nu heeft de kuur haar werk weer goed gedaan.

De CF-verpleegkundige verwijderde de naald uit de PAC en draadloos ging ik weer naar huis.

Dan volgt altijd het leukste van de hele kuur, de beste beloning die er is:

...... een uitgebreide douche-sessie!!!


Met de aangeprikte PAC willen ze liever niet dat ik onder de douche ga. Dus poedel ik wat met mijn rug onder het water en was ik mijn haar in de wasbak in de keuken.
Maar er gaat niets boven een uitgebreide wasbeurt!

Ook het slapen is zo veel prettiger zonder lijn waar je aan vast zit. Ik ben dolblij dat de kuur is aangeslagen maar ik ben ook dolblij dat deze weer klaar is!

Reacties

 1. Reacties
  1. Van gehoord wel. Er zijn momenteel zo veel positieve ontwikkelingen gaande. Maar zolang we het nog niet mogen gebruiken, is het een kwestie van 'de langste adem'. Letterijk en figuurlijk dus ;)

   Verwijderen
 2. Hiep hoi, wat fijn zeg dat je zo bent opgeknapt van de kuur. Nu heerlijk jezelf draadloos voorbereiden op een mooie zomer, ik gun het je enorm! Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En gelukkig ben jij binnenkort ook weer draadloos. Let maar op: dit wordt onze zomer! ;)

   Verwijderen
 3. Tja, die "supermoes" is te mooi om waar te zijn. Ontstekend remmend is levensreddend.
  Het verbaasd mij dan ook, dat Harry dit onderwerp niet gelijk weg lacht. Zelf heb ik ooit de curry verhaal aangedragen, voor mijn genezing.
  Je zou wellicht fanatiek kunnen gaan sporten en zodoende je achter uitgang kunnen beperken totdat er mogelijk wel een doeltreffende Gen-Therapie voor handen is (nog een te hoog risico met het inbrengen vaccin).

  Doch blijf hoop houden en werk aan je conditie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Harry is niet mijn behandelend arts! Dat is inderdaad ook mijn aanpak; zo gezond mogelijk leven en zo veel mogelijk mijn conditie op peil brengen/houden met behulp van het sporten. Met een gemiddelde van vier sportmomenten in de week, acht ik mezelf fanatiek genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yeah lekker weer draadloos, gevoel van vrijheid! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96