Gewoon wisselen.

Ik knap niet lekker op.
Integendeel.

Het lijkt steeds een beetje meer te verslechteren.
Deze week heb ik al meerdere koortspieken gehad. En als ik geen koorts heb, heb ik wel flinke verhoging.
Ik blijf zuurstofbehoeftig. Met één liter kom ik dan net niet of net wel aan mijn streefsaturatie van 90%. Bij het minste of geringste ben ik kortademig en inmiddels kom ik nog maar weinig stapuren van mijn kamer af.
Mijn longfunctie was vandaag ook weer afgenomen. En eerlijk gezegd leek het wel een lucky shot, want de andere pogingen waren nog slechter.

Vandaag werd opnieuw de ontstekingswaarde in het bloed gemeten en die was verdubbeld.

Tijd voor actie!!

We gaan nu de meronem vervangen door cefta. Cefta gebruik ik normaliter altijd als ik een (thuis) kuur heb. We gaan wel door met de colistine omdat op dit moment niet duidelijk is welk van de twee medicijnen wel of niet haar werk doet.
Het is bijzonder dat de ideale combinatie van medicatie op het petrischaaltje in het lab van de microbioloog wel werkt op mijn sputum, maar in het echt nauwelijks iets lijkt te doen.

Ik ben blij dat er is gekozen voor een nieuw beleid, want soms zakt me de moed wel even in mijn sneakers. Ik wil heel graag vooruit, maar op deze manier word ik alleen maar slechter.

Dus nu gaan we weer de cefta-schouders er onder zetten en duimen voor betere berichten.

Reacties

 1. He jakkes, dat is niet wat ik graag lees en zeker niet wat jij wil! Duimen dat de nieuwe coctail wel zn werk gaat doen.
  Kan je je nog wel een beetje vermaken? Haakwerkje ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De dagen vliegen gelukkig wel voorbij. Met het dagelijkse ziekenhuisleven en inderdaad met haakwerkjes, boekjes lezen en een beetje kleuren. En gelukkig een hoop bezoekjes!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn geen positieve berichten Mara, wat een teleurstelling voor je. Ik hoor dat wel vaker dat de labuitslagen iets anders laten zien dan wat er in de longen zou moeten gebeuren.
  Het wordt dus cocktail Cef/Col.
  Moet je dinsdag weer blazen? Dan ga ik heel hard aan je denken. Fijn dat je bezoek krijgt, dat breekt de dag nog een beetje.
  Liefs, Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh bah wat balen zeg. Heel veel sterkte hoor.
  Liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi lieverd. Bah zeg, dat is ff niet zo fijn om te lezen. Laat staan om er midden in te zitten. We denken aan je lieve schat! Liefs Mirel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeee, dat is niet de bedoeling. Opknappen moet je daar. Lees nu pas dat je erin ligt. Meis, veel sterkte en laat de moed niet zakken. Digi Knuf,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96