Gewoon een opname...

Vandaag moest ik me melden voor een extra poli-bezoek in het Haga. Omdat ik me al weer anderhalve week niet fit voel, vond de arts het noodzakelijk dat ik langs kwam.

Eigenlijk ben ik sinds juni al aan het kwakkelen, het gaat niet super slecht, maar ook zeker niet super goed. En langzaam lever ik op alle fronten net iets te veel in. Zo lever ik steeds maar een paar procentpunten in op mijn longfunctie (FEV1), maar alles bij elkaar wordt het eigenlijk te veel.

We hebben de afgelopen tijd gekozen voor de aanpak; afwachten en kijken wat er gebeurt (met hier en daar wat orale middelen) maar de tijd van afwachten is nu voorbij. Ook is het met de komende winter (en bijbehorende virussen) wijs om mijn gezondheid te optimaliseren. Dus dat is wat we gaan doen; starten met een intraveneuze kuur voor in ieder geval twee weken.

Omdat mijn vorige intraveneuze kuur (juni/juli) onvoldoende is aangeslagen, wil de arts dit keer een andere cocktail aan medicatie toe gaan dienen. En nu komt het..; dit mag niet thuis!

Dat was even een flinke tegenvaller. De IV-kuur zag ik wel aankomen, maar de opname niet.

Ik heb er voor gekozen om mij volgende week maandag (uiteraard met akkoord van de longarts) op te laten nemen, zodat ik thuis alles geregeld en georganiseerd achter laat. Dat geeft me rust in mijn hoofd en lijf.

Samen met het mannetje ga ik een kalender maken, zodat ook hij (en alle oppassen) weet (weten) wat er op welke dag gebeurt en wie er voor hem zorgt.
Ik kan rustig mijn spullen bij elkaar zoeken voor de komende twee weken (snel nog wat onderbroeken bij kopen..) en dan in alle rust naar het Haga gaan.

Ik sta volledig achter de kuur maar vindt het lastig dat het niet thuis kan.
Het is niet anders.

Reacties

 1. Heel veel sterkte! Lieve groet Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat naar. Sterkte hoor, hopelijk knap je goed op van de kuur. Heb je een adres voor ons? Om je kamer op te vrolijken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach meis, wat verdrietig om te lezen. Klein lichtpuntje is dat je niet hoefde te blijven, maar nog even terug naar huis mocht. Is voor je mannetje(s) ook wel beter he? Laat even weten als je geinstalleerd bent en welk kamernummer, dan komt er meteen een kaart naar je toe.
  Sterkte met alles regelen, knuffel van Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Esther en @Martina ; Post is altijd fijn! Weet alleen mijn kamernummer nog niet. Adres heb ik alvast rechts boven in mijn weblog vermeld ;D.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96