Gewoon donor!

Toen ik nog geen moeder was, zei ik dat ik waarschijnlijk niet voor getransplanteerde longen zou gaan. Het voelde alsof 'mijn strijd gestreden zou zijn' als het moment daar was dat ik niet meer met mijn eigen longen in leven kon blijven. Een transplantatie leek me ook uitermate zwaar en belastend voor mezelf en mijn omgeving.

Ondertussen overleden er CF-collegae.

En toen werd ik moeder... En werd ik in beslag genomen door dat alles overheersende gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Maar ook het grote verantwoordelijkheidsgevoel naar dat mini-mensje.
Iedere dag groeit de liefde voor onze mooie zoon. Ik kon niet anders dan mijn gedachten te herzien. Ieder jaar extra met ons kind, ieder jaar erbij voor ons gezin, wil ik meepakken.

Ondertussen overleden er CF-collegae.

En toen kreeg ik kanker. En opeens was het niet zo zeker meer of ik ooit nieuwe longen mag krijgen. De eerste vijf jaar kom ik sowieso niet in aanmerking. Het hebben van kanker is een contra-indicatie voor een transplantatie. Maar wie weet...misschien als de kanker weg blijft en ik ooit zo slecht ben dat ik longen nodig heb, dat het dan alsnog kan!

Ondertussen overlijden er CF-collegae.

Vandaag is de donorweek begonnen. Heb jij al gekozen?
Ik hoop dat iedereen zich registreert op JaofNee.nl . Het kost slechts twee minuten tijd (en je DigiD) om je te registreren. Nee is ook een antwoord.

Want behalve longen zijn er natuurlijk veel meer donororganen nodig.
Uiteraard wens ik dat iedereen donor wordt, want ...

Ondertussen overlijden er CF-collegae.

Reacties

  1. Lief, maar egoïstisch tov je zoontje om een kind voor jezelf te willen, zelfs met cf. Hoe is het voor hem een leven met zieke moeder en als je sterft zonder zijn moeder?? Fred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geschreven Mara. En hopelijk duurt het nog heel lang voordat er sprake zal zijn van een eventuele transplantatie. Liefs Riet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.