Gewoon zoekende.

Men is zoekende. Zoekende naar de oorzaak van mijn buikpijn. En vooralsnog is er geen oorzaak gevonden. Gisteren heb ik een echo van de bovenbuik gehad, omdat dit het gebied is wat ik steeds aangeef als pijngebied. De radioloog vertelde na afloop dat ze wat nierstenen had gezien, een enorm grote galblaas en een vergrote pancreas.

De mdl-arts vertelde vanmiddag dat ze toch verder willen kijken naar mijn pancreas. Dit betekent heel concreet dat er extra bloed zal worden afgenomen, ik een poepmonster in moet leveren en daarna 72 uur poep moet gaan sparen (een behoorlijke opgave aangezien ik sinds vorige week eigenlijk geen ontlasting meer heb gehad...) en, als kers op de taart, er een echo-endoscopie zal worden afgenomen. Dit is kort gezegd een echo die van binnenuit wordt genomen middels een slang die ik door moet slikken. Nadeel is dat ik mogelijk geen roesje mag gezien mijn longfunctie, maar dit wordt nog intern besproken. Ik heb zelf voorgesteld mij gewoon even onder narcose te brengen (de Midline zit er toch), lijkt me een prima oplossing toch?

Gisteren had ik een flinke baaldag: veel gehuild en zelfs gevloekt. Buikpijn is niet prettig, krampen tijdens het eten en voortdurend niet weten hoe je moet zitten of liggen. Ik slaap hierdoor slecht, ondanks de extra pijnmedicatie die ik nu krijg. Daarnaast had ik gehoopt morgen naar huis te gaan. Longtechnisch had dat ook best gekund, maar ik kan niet met deze buik naar huis. Ik zal dus moeten wachten en dealen met de situatie zoals deze is.

Reacties

 1. Balen zeg! Heel veel sterkte lieve meid.
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef wat balen zeg! Mijn moeder heeft ook regelmatig van die buis-inslik-sessies (om een heel andere reden), en die doet dat in Belgie, daar doen ze standaard narcose bij zoiets. In nederland moet je al bedelen om een roesje.....Ik wens je enorm veel sterkte!!! (grappig dat je mijn man hebt gezien! is ie gewoon je echte naam vergeten....aaarrrgghhhh....mysterie!!) groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aiaiai, dat is heel erg naar allemaal. Ik leef echt met je mee en hoop het beste qua uitkomst.

  Veel sterkte met de onderzoeken

  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend kl*te!!! Balen dat een roesje geen optie is. Mocht narcose ook niet kunnen: blijf je dan tijdens het onderzoek steeds op je buikademhaling concentreren en denk aan een zonnig strand ofzo! Succes!!! Denk heel veel aan je!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt niet leuk! Ik hoop dat je snel van de pijn verlost bent en dat je naar je mannetjes thuis kan!
  Liefs Marlies Megens

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Mara, heel veel sterkte. Ik denk aan je en leef / lees met je mee! (ook sterkte voor t thuisfront)
  Liefs, SabX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Mara, hoe lang zijn ze nu al aan het zoeken? Echt vervelend.
  Hoop dat de onderzoeken soepel verlopen. Kan wel weer een verhaal vertellen wat ik denk dat het is, maar daar heb je niets aan. Verwacht dat ze een hoop kunnen uitsluiten adhv de vervelende onderzoeken. Gelukkig doen je longen het goed, lijkt me toch een hele opluchting.
  Heel veel sterkte en ga verder met duimen.
  Liefs Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Owwww wat rot!
  Dokters die het niet weten, zullen je bij nieuwe onderzoeken niet snel vergeten!

  Nee maar, echt balen dat ze het (nog) niet weten.

  Ik zou echt aandringen op een roesje. Dat is niet zo drastisch als narcose, maar toch weet je er achteraf niks meer van.

  Succes hoor!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bah wat een narigheid allemaal, ik leef met je mee en wens je heel veel succes. Hoop echt dat je misschien toch nog een roesje mag of inderdaad narcose!
  Sterkte en liefs,
  Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Da's echt balen! Buikpijn is zeker niet prettig, het vreet energie! Ik hoop dat er snel een oorzaak bekend is, en dat je een roesje mag tijdens de endoscopie! Sterkte!

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heey Meis,
  Wat een nare toestand. Ik hoop dat het snel weer beter met je zal gaan. Ik zelf heb heel erg veel ervaring met die maag onderzoeken en dat slangen slikken. Ik moet zeggen het is echt een erg naar onderzoek maar wel te dragen ze zijn erg lief voor je tijdens het onderzoek en als je het over je laat komen en goed luistert naar ze en doet wat ze vragen. Echt waar dan komt het goed. Je bent een stoere echt je kan het aan geloof me.
  Ik wens je heel veel sterkte. En als je mijn nummer nog hebt ergens. Je mag me bellen hoor ik sta je met alle liefde bij met raad en daad.
  Knuf voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He lieve kanjer,

  Pfff, wat moet je weer veel doorstaan. Hopelijk zijn ze er inderdaad snel achter waar de pijn vandaan komt zodat je weer naar je eigen stekkie kan! We denken aan jullie!

  Dikke knuf voor jullie alledrie van ons allevijf
  E.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bah wat balen allemaal zeg. Vooral dat je nog steeds zo'n pijn hebt en het nog niet echt duidelijk is waar het nu door veroorzaakt wordt.
  'k Hoop voor je dat de pijn snel afneemt (miss andere pijnmedicatie?) en dat er gauw een oorzaak gevonden zal worden.
  Wat het maagonderzoek betreft; ik heb hem een aantal jaren geleden ook gehad, zonder roesje of zoiets, en echt; ik ben op dat gebied een schijtlijster eerste klas. Maar het viel me honderd procent mee. Terwijl ik er zo tegenaan zag.
  Dus veel sterkte en toi, toi, toi de komende week lieve Mara. 'k Zal je nog maals een kaart sturen.

  Een dikke zoen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.