Sportieve voornemens.

Nu ik weer meer adem in mijn lijf voel en heel graag goed wil herstellen, heb ik een nieuw doel: conditie opbouwen! Iedere keer weer neem ik me voor om meer in beweging te komen,maar mijn lichaam houdt me hier vaak in tegen. Te weinig adem en energie belemmert me om nog extra te bewegen/ sporten, ik ben vaak al blij genoeg dat ik het normale leven min of meer kan draaien.

De afgelopen week dus weer begonnen met fietsen. Zeventien kilo kind achterop en hoppetee naar het dorp! De eerste keer viel me flink tegen moet ik zeggen. De keer daarna ging het gelukkig al wat beter. Het weer is er momenteel ook echt naar om lekker naar buiten te gaan.

Verder heb ik toch maar weer een nieuw spel voor de Wii gekocht. Drie jaar geleden kocht ik deze spelcomputer om meer in beweging te komen. Met een balanceboard erbij zou ik wel eens even flink in beweging komen. Na twee maanden gebruik werd echter de hele boel weg gezet om vervolgens met een grote laag stof te blijven staan.
Nu dus een laatste poging om te kijken of dit toch voor mij werkt. Ik heb een dans-game gekocht waar ook wat cardio-boxing bij zit (ik ben echt dol op tae bo!). Ik ben al 1 keer vijf minuutjes bezig geweest. Al doe ik het maar drie keer in de week een kwartiertje...

Ik ben overigens van mening dat ik veel meer beweeg sinds ik een kind heb. Wandelend achter de wandelwagen, meerdere keren per dag de trap op en af, fietsend naar het dorp. Maar de fysio zegt terecht dat dit een ander soort conditie is. Aan het einde van de dag is mijn energie op, ik kan dan echt niet meer naar een sportschool.
Ik heb me voorgenomen meer aan mijn conditie te gaan werken als Vic naar school gaat. Er blijft dan domweg meer tijd over voor sportieve activiteiten. En of dit op de Wii zal zijn of een sportles in de sportschool? Op dit moment is het vooral een prachtig voornemen en probeer ik in aanloop daar naar toe langzaam wat conditie op te bouwen.

Reacties

 1. Ik ken het. Ik sport ook veel minder intensief sinds Rik er is. Het huishouden en opvoeding kost soms zoveel energie dat het het sporten in de weg staat. Soms hou ik het een paar maanden goed vol maar da's dan weer afgelopen tijdens een flinke infectie... Veel plezier met tea bo, dat is inderdaad echt leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor mij zeer herkenbaar uit periode met kleine kinderen. Geen ruimte om te sporten en denken dat al dat gedraaf hetzelfde is. Is niet zo :-(
  Goed dat je goede voornemens hebt!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel fijn om jou berichtjes te lezen. Het is best moeilijk om aan je conditie te werken. Super dat je er voor gaat!
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt echt goed! Ik kom zeker een keer meedoen - elke keer als ik Dan Karaty in de reclame zie, wil ik het eens proberen! Maar met jou lijkt me nog veel leuker, en met je kleine ventje!!!

  Zet 'm op!
  X,
  E.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.