Gewoon minder.

Als ik terugkijk naar onze vakantiefoto's van afgelopen zomer, zou ik die foto van mijzelf in bikini het liefst uit het boekje scheuren. Kwabben op mijn buik, stampertjes van benen... Hoe ik me ooit in dat kindertreintje heb kunnen wurmen (niet in bikini hoor!) en heb gedacht dat ik dan toch nog charmant op de foto zou staan...
Heus, ik was niet super van omvang, maar voller dan normaal.

Nu, een half jaar later, weeg ik elf kilo minder. De afgelopen drie weken ben ik de laatste vijf kilo verloren. Het gaat gewoon echt even wat minder. Letterlijk en figuurlijk dus!
De buik- en longklachten zorgen ervoor dat ik slecht eet. Dat wat ik eet, komt of in een buikfile terecht, of, als het AZU weer eens besluit mijn laxeermiddel te verhogen, in een stroomversnelling. En anders komt het met overgeven (door het hoesten) wel mee naar buiten. Ik heb het niet meer in de hand.

Daarom zojuist maar even gebeld met het ziekenhuis om drinkvoeding aan te vragen. Ik red het niet meer met alleen maar 'goed mijn best te doen om te eten'. Ik heb extra calorieën nodig. Als ik zes kilo aan kom, ben ik weer terug op mijn streefgewicht.
Daarnaast zou gewoon eens goed opknappen een flinke bijdrage kunnen leveren!
En als dat zover is, kies ik voor sushi! Wie gaat er mee?

Reacties

 1. Jemig. Elf kilo minder. Da's niet zo mooi. En nog steeds verstopping.

  Ik leef erg met je mee, maar vind het moeilijk er wat van te zeggen. Omdat het enige wat ik de laatste tijd bij jou neig te zeggen is: je behandelaars in het AZU zouden dit niet mogen laten gebeuren. Maar van deze kritiek wordt jij niet beter.
  Ik denk dat drinkvoeding in elk geval verstandig is. Blijf vooral aandringen daar op onderzoek, oplossingen etc. Lastig zijn mag als je achteruit gaat.
  sterkte!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, elf kilo, dat is echt erg veel! Ik ben het zeker met Elly eens, het AZU had al veel eerder moeten ingrijpen! Ik hoop dat drinkvoeding krijgt, en dat dat gaat helpen!

  Ik weet hoeveel elf kilo is, want ik geloof dat jij die aan mij hebt gegeven;) Het is echt een groot verschil, speelt waarschijnlijk ook mee dat je meer longklachten krijgt denk ik.. Vicieuze cirkel. Ik hoop dat je er snel uitkomt!

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje 11kg, lijkt me idd niet helemaal de bedoeling en zeker iets om vlug iets aan te doen, hopelijk worden ze nu in je behandelend ziekenhuis ook wakker!
  Balen meis dat het allemaal zo tegen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die eerste vijf kilo was overgewicht gelukkig en daarna volgde wel een opname (oktober 2011). Deze laatste zes kilo had ik echter graag gehouden! Gelukkig zijn vandaag de nutridrinks besteld, dus vanaf morgen kan ik mezelf weer helemaal rond drinken. Ook staan er in maart meerdere afspraken gepland in het AZU en dan moet er eens echt goed gekeken gaan worden.
  Assertief zijn in het ziekenhuis: ik vind het lastig. Maar ik word er wel steeds een beetje beter in gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil je 6 kg van mij zus??? Ik kan hze wel missen???? Beter dan die pakjes.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje , wat heftig zeg. Heel veel succes met aankomen!
  Liefs Marlies Megens

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon kwartet!

Gewoon stabiel en de kracht van liefde -96