Feest in het kwadraat!

Feest was het vandaag; volop ten top. We vingen de dag samen aan met een bezoekje aan het AZU: de eerste controle na de afgelopen intraveneuze kuur. Ik durfde natuurlijk van te voren geen uitspraken te doen, maar zoals in het vorige blog beschreven; eigenlijk voel ik me wel goed.

De afgelopen keren heb ik steeds dezelfde longfunctie-assistent gehad. Een jongeman met licht autistiforme kenmerken. Het werd een beetje ons grapje (van Sebas en mijzelf) als we zagen dat ik weer door de 'autist' werd opgehaald. De 'autist' merkte bijvoorbeeld een keer op, toen ik in tranen was omdat ik 55 % had geblazen, dat hij zelf het dubbele kon blazen, wel 110 %...! De laatste keer dat de 'autist' mij begeleidde (en echt probeerde zich van zijn meest empathische kant te laten zien) was op 6 april jl. toen ik een FEV1 van 51 % blies. Dit was zo bedroevend slecht dat de arts vervolgens overging tot opname.

Vandaag zag ik bij aankomst direct de 'autist' alweer zitten en we schoten samen al in de lach. Maar nee hoor, er kwam een andere jongeman me halen voor het longfunctieonderzoek. Blijkbaar bracht deze jongeman mij meer geluk; ik blies een FEV1 van 70%!!!! (Eigenlijk zat er zelfs een poging van 71 % tussen, maar daarvan was de grafiek niet mooi genoeg. Waarop de jongeman besloot deze te wissen, de schavuit)
Binnen twee maanden heb ik weer twintig procent terug gepakt! WAUW..... Het is zo fijn dat er weer rek inzit, dat ik terug mag. Een jaar geleden had ik geen genoegen genomen met een dergelijke longfunctie en nu ben ik alleen maar zo trots dat ik in zo'n korte tijd weer terug kan komen op dit niveau!

Op de weegschaal bij de longarts (op wie we anderhalf uur moesten wachten omdat het spreekuur uitliep) bleek ik in korte tijd ook weer flink wat te hebben terug gepakt, namelijk vier kilo erbij! De arts legde ook nog het verband tussen een goede longfunctie en een goed gewicht. Eigenlijk weet ik hier verder niets over (Cf-collegae, jullie???). Over drie maanden mag ik weer terug voor controle. Tot die tijd gewoon doorgaan met sprayen en de onderhoudsantibiotica.

Verder is het vandaag feest omdat lief en ik zeven jaar getrouwd zijn! Zeven jaar geleden trouwden we vanuit ons huisje in Rotterdam op een prachtige, zonnige dag. Zeven jaar later hou ik nog net zoveel van lief als toen. Na het bezoek aan Utrecht zijn we doorgereden naar Scheveningen, alwaar we heerlijk en veel sushi hebben gegeten.

Zeven jaar getrouwd, 70 aan longfunctie!

Reacties

 1. WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA WAT GOED!
  Gefeliciteerd met jullie 7 jaar en jouw 70%!

  Super de super!

  Dikke x!

  PS: Vertel meeeeer over die sushi hahhaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed genieuws!! GEfeliciteerd en 7 jaar samen ja dat is ook een feestje waard.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed nieuws!!!! En dan ook nog eens 7 jaar getrouwd, GEFELICITEERD.

  Groetjes
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!
  En over een goed gewicht: klopt inderdaad. Hoe hoger je BMI, hoe minder infecties (en hoe korter ze duren), en hoe meer weerstand. Ik gebruik, ondanks dat ik redelijk op gewicht blijf van mezelf, in de winter bijvoeding, zodat mijn BMI ook bij infecties goed genoeg blijft (boven 20). Soort reserve-vetlaagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gefeliciteerd met die mooie cijfers, zowel de longfunctie als ook de huwelijksdag. Laten we hopen dat alles op deze goede lijn blijft:))
  groet J.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw!! Wat een heerlijk nieuws!!
  Gefeliciteerd met beide heugelijke feiten meid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik ben de 7e reactie (tenminste als niet iemand mij voor is ...). Wat schrijf je toch mooi, ik leef heel erg met jullie mee! GEFELICITEERD! Ik mocht erbij zijn 7 jaar geleden. Toen al straalden jullie en nu nog steeds!
  Liefs, Sab

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeee!
  Welkom in 't cafeeee! ;)
  Zo wordt het nog makkelijker om op de hoogte te blijven, leuk!
  liefs, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk ....dat zijn nog eens cijfers ; weet je tenminste waar je het voor gedaan hebt . Geniet ervan !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je trouwdag en wat een mooie longfunctie!
  Ik wist wel dat een goed gewicht positief is maar hoe en wat?? Goede uitleg van Petra, misschien neem ik nog een extra nutridrankje vandaag..
  Groetjes Sandy (Ydnas CFcafe)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, wat een prachtige longfunctie, dan was de kuur en het gedoe wel de moeite waard! En nog gefeliciteerd met jullie trouwdag!

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt ontzettend BLIJJJJJJJJJJJ!!!!!!! Evelien vertelde dat je 70 % had geblazen, ik heb alleen maar gereageerd met ECHT??? DAT MEEN Je???? OHHHH!!!! GEWELDIG!!!

  7 jaar geleden kwam ik nog te laat aan op je bruiloft met een hele horde kwebbelende dames!! En ik ben weer te laat met je te feliciteren!! Toen had ik dit echt niet allemaal verwacht! Wat ben ik eigenlijk trots dat ik erbij heb mogen zijn, ik zeg PROOST!!!

  dikke kus xan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoi hoi,
  Wat een supernieuws, wat zullen jullie blij zijn. En nu zo doorgaan!
  groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 7 is voor veel mensen een geluksgetal! Gefeliciteerd met de verbeterde longfunctie en uiteraard ook met het samenzijn met Sebas. Geweldig goed nieuws.... laat het geluksgevoel nog heel lang voortduren!
  xxx R.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooooohhhh Mara, wat ontzettend goed van je zeg!!! Toppie!!!! 70%!!!! Als je daar nu niet helemaal blij van word weet ik het ook niet meer. Wat een verschil met de vorige keer. Kun je me asjeblieft je geheim vertellen???

  En wat leuk dat jullie 7 jaar getrouwd zijn. Gefeliciteerd. En wat lekker dat jullie dat gevierd hebben met Sushi. Mmmmmmm!!!! Klinkt als muziek in mijn oren, hahaaha.

  Kus van Alie (ja ja; I am back baby)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 70% WAUW!
  Jaloersmakend hoog. Maar je zo ontzettend gegund!
  Proficiat met deze mijlpalen.
  Goed dat jullie ze uitgebreid gevierd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!