Wanneer gaan we overleggen?

Dussss, daar gingen we. Sebas en ik naar de Spoed Eisende Hulp alwaar we ons om tien uur, volgens afspraak meldden. De kordate verpleegkundige was vriendelijk en verspilde geen tijd aan onzin. 'als jij geen bloedgas wil, doen we dat niet', 'als jij een Midline hebt afgesproken, ga ik geen infuus zetten'.
Ze deelde het allemaal mee aan de afdeling en regelde het een en ander met haastige spoed. Een bloedgasje uit de lies, een afspraak op de Holding voor de Midline, een longfoto (zijn ze nog niet geweest, ik bel wel) en de diverse controles.

Voordat ik het goed en wel door had, zat ik in een rolstoel op weg naar de Holding. Ergens tussendoor fluisterde ik nog wel naar Sebas: uhmmm, zou er niet nog overlegd worden of ik wel blijf? Ik verwachtte een zaalarts, een overlegje, een gesprekje over de uitslagen. Maar hoppeta, daar lag ik al op een bed bij de Holding. Gekscherend vroeg ik het nog eens aan Sebas die me lachend aankeek.

De anesthesist boog zich over mijn dossier (ik heb gewoon een eigen dossier op de anesthesie-afdeling!!) en besloot zich er niet aan te wagen. Hij vroeg zijn meer ervaren collega het over te nemen. Zo knap dat iemand vanuit professioneel oogpunt zijn ego opzij kan zetten voor een patiënt!
Anesthesist Marcel, bij mij al bekend van eerdere pogingen, zag het zonnig in. Naar zijn zeggen stond het plaatsen van de Midlijnen anderhalf jaar geleden nog wel behoorlijk in de kinderschoenen (en bedankt proefkonijn) en was men inmiddels al weer zo veel verder.
En dat bleek: de Eerste. Poging. Lukte!!!
Ik wilde de beste man van geluk wel zoenen en was helemaal in euforie! Hoe een hoge drempel opeens zo laag bleek te zijn.

Terug naar de afdeling, alwaar de klok pas net twaalf uur sloeg. Ik vroeg nog eens gekscherend aan lief wanneer er nu het overleg zou plaatsvinden of ik wel zou blijven?

Om half drie werd de eerste antibiotica aangehangen, inderdaad een combi Tobra en Cefta.
Ik lig op een tweepersoonskamer die ik vooralsnog deel met mezelf. Hopelijk duurt dat nog wel even.

Het is nu goed zo, het voelt rustig. Ik ga werken aan mijn herstel en heb vertrouwen in deze medicatie. Ik hoop zo snel mogelijk met een pomp naar huis te kunnen om daar de kuur af te mogen maken. Maar nu eerst 'pas op de plaats', aan mezelf denken en opknappen maar. Ennuh.... Wanneer is nu eigenlijk dat overleg???

Reacties

 1. He Mara, sterkte hoor! Op de een of andere manier heb ik 3 berichten/blogjs van je gemist en wist ik niet wat er speelde bij jou. ben inmiddels bijgelezen.

  Veel uithoudingsvermogen tpegewenst!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mara

  Geen leuk adresje voor de herfstvakantie ! Had het zelfde probleem als Elly maar ben ook weer helemaal bij.Zet 'm op daar in Utrecht !

  greetz Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mara,ik ben blij voor je dat de lijn gelukt is.Dit is weer een plus! Op naar de volgende plus.
  We gaan weer plusjes verzamelen en dat gaat lukken.
  Dikke knuf xxx en op naar je hertel!!!!!
  Groetjes missie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo de kop is eraf!! Hoop dat je snel verder thuis mag "kuren".

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. niks overleg dus..... en meteen een goede midlijn. Fijn dat de drempel gelijk iets lager voor je was.
  Heel veel sterkte met alles.
  groet van G. en J. uit H.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel relaxed dat je geen uuuuren op de ehbo hebt door hoeven brengen! Ik verwacht dat het eerste overleg dinsdag zal zijn haha! Nou ja hopelijk ben je dan al iets opgeknapt en besluiten ze dan gelijk de thuiszorg in te schakelen! :) Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En nu maar hopen op een snel herstel. Beterschap en ik denk aan je!
  Liefs, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed hoor zus, eigen initiatief!!! Hopelijk doet de kuur z'n werk!!!!


  Kus van je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben weer helemaal bijgelezen! Fijn dat het meteen goed ging met de Midline. Ik duim met je mee voor een spoedig herstel en dat je in ieder geval snel thuis mag verder kuren.

  Liefs
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.