Het achtste wereldwonder...

Er was eens...een CF-vrouw. Ze heette Mara. Mara werd zwanger, via de natuurlijke weg. Inderdaad; zonder medische ingrepen en na een half jaar oefenen bleek de CF-vrouw zwanger te zijn. Met 24 weken zwangerschap werd ze opgenomen in het ziekenhuis, haar longproblemen speelden op en haar longfunctie kelderde dusdanig dat intraveneuze antibiotica nodig was. Ruim vier weken opname volgde. Met 34 weken zwangerschap was haar longfunctie nog sterker gekelderd en volgde opnieuw een opname. Na een halve week volgde er een overdracht naar de afdeling verloskunde, omdat er naast de longproblematiek ook pre-eclampsie om de hoek kwam kijken. Vijf weken later werd de zwangerschap ingeleid en beviel ze van Vic.

Zonder gekheid: voorafgaande was een kleine samenvatting van mijn zwangerschap. Maakte dit op onszelf en onze omgeving al indruk; je moet ze hier in het ziekenhuis eens horen! Het viel me de laatste opnames ook al op: ik ben hier een soort bezienswaardigheid, een achtste wereldwonder!
Als verpleegkundigen mijn kamer betreden, is de eerste vraag meestal: 'jij was toch die zwangere?'. Met daarna de uitleg dat ze in die tijd ook al werkzaam waren op de afdeling, maar nooit op mijn kamer stonden, maar me wel nauwgezet gevolgd hebben. Vervolgens altijd de vraag 'hoe lang geleden het nu al weer is?'. Drie jaar dus, de eerste opname alweer bijna vier jaar. Zelfs de nieuwe zaalarts die me vrijdag opnam had al in de wandelgangen gehoord dat ik het was, je weet wel, DE zwangere van toen.
Er is destijds veel over mij gediscussieerd, veel overlegd over de te geven medicatie en ik weet dat er heftige discussies zijn geweest met de longfunctie-afdeling (wat meet je immers:
de zwangerschap of de CF-problematiek?).

Toen ik het er vanochtend met een verpleegkundige over had beaamde zij dat er veel over me gesproken werd en wordt. Er zijn immers maar weinig moeders met CF en aanstaande moeders met CF die opgenomen worden, zien ze hier zelden. Daarnaast werd als bijzonderheid door haar genoemd dat ik op natuurlijke wijze zwanger ben geworden.

Ooit zal ik die verhalen hier nog weer gaan geven. Voor nu ga ik me opmaken voor een nieuwe nacht met buuf T. die me behoorlijk uit mijn slaap houdt en ga ik dromen van het prachtige resultaat van die bijzondere zwangerschap: lieve Vic!

Reacties

 1. Mara, je bent ook een zeer bijzondere :)))

  groet J.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op welke kamer lig je dan precies? Ik wil dat achtste wereldwonder wel eens aanschouwen :) Neem ik mijn fototoestel mee...Ik bedoel maar, wanneer kan je nou met het achtste wereldwonder op de foto?? En heb je dan ook een kraampje voor je deur staan met souvenirs waar ze dan bijvoorbeeld t-shirts verkopen met "I went to Mara worldwonder nr 8 and all I got was this lousy t-shirt"... Deze tekst kan natuurlijk ook op een keukenmagneet als je dat liever hebt... :)

  Maar even serieus, Mevr. Wereldwonder nr 8. Weet je dat dit best wel eens kan kloppen, dat jij het 8ste wereldwonder bent. Want door jouw wonderlijke zwangerschap is er dus eigenlijk nog een wereldwonder geboren. Want mag ik je dan nu even wijzen op de geboortedatum van Vic? Daar komen toch echt 2 achten in voor... De conclusie van vandaag is dus dat jullie gewoon samen het achtste wereldwonder zijn!!

  :)

  Dikke kus!
  Mel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-)

  succes met de artsen en buurvrouw T. Ik hoop dat je mij als buuf wat meer kan waarderen haha!

  kusss M.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.