Wat staat er op het pakje???

Buuf T. (daar is ze weer...) vindt zichzelf erg zielig. De afgelopen vier jaar is ze erg ziek geweest. Ze had zelfs verwacht al dood te zijn. Maar wat wist ik daarvan, piepjonkie als ik ben, waren haar woorden. Sinds kort heeft buuf T. longkanker. Begrijp me goed, dat onderschat ik niet en vind ik ontzettend triest voor haar en een ieder ander. Vorige week is de tumor uit haar long verwijderd en derhalve zijn we buurvrouwen geworden.

Gisten zakte mijn (charmante-het-mag-want-ik-lig-in-het-ziekenhuis) trainingsbroek af toen ze begon te zeuren over het feit dat ze niet meer kon roken. WAT???
Jullie zullen begrijpen dat het leven van buuf T. erg zwaar is, zo ervaart ze het zelf in ieder geval. Roken is haar manier van afweer. Sinds haar operatie is ze gestopt met roken (inmiddels zes dagen geleden) en daar is ze behoorlijk trots op. Buuf T. weet echter niet of ze dit vol kan houden en noemt nu al dat ze denkt toch wel weer te gaan roken. Dus gisteren heeft ze bij de verpleegkundige geïnformeerd of het überhaupt weer zou kunnen. Roken dus.., nadat je net geopereerd bent aan longkanker!!!

Ik kan voor niemand beslissen hoe hij of zij zijn of haar leven moet leiden. Ik ben in ieder geval zo zuinig mogelijk op mijn lichaam en mijn leven. Het leven is maar zo kort en het is zaak te genieten van iedere mooie dag die je gegeven is. Ik kan niemand verbieden om gezondheidsrisico's te nemen door te roken. Maar het is wel heel zuur om als CF patiënt te moeten liggen naast iemand die moedwillig haar longen verpest. Die zelfs na het verwijderen van een stuk van haar long vanwege kanker, als grootste wens heeft om een sigaret op te steken...

Reacties

 1. Brrrr, je zou zo iemand achter het behang plakken en dat is nog zachtjes uitgedrukt!!
  Negeren die hap, lijkt me de enige optie.

  Hoe' st verder met je?
  Sterkte in ieder geval, groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai..
  Ongelofelijk dat er zulke mensen bestaan! Ik ken ze ook hoor. Ik kan echt geen respect voor hen opbrengen. Niet alleen jezelf een hoop narigheid aandoen, maar ook je familie (en de staatskas).
  Ik ben wel benieuwd wat de zuster antwoordde op haar wanneer-weer-te-beginnen-vraag?

  Trek je trainingsbroek maar weer op en gewoon lekker doorgaan met opknappen!

  Knuf, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. broek omhoog en doortrekken die drol!!!

  kusssssssssssssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die buurvrouw is wel een aparte hoor! Zal ik een nieuwe broek voor je kopen zus?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bewonder absoluut je geduld en je compassie Mara. Dat je dit volhoudt zeg...
  Droom maar lekker weg bij de gedachten aan je lieve mannen, en aan wat jullie straks allemaal weer samen kunnen ondernemen in de voorjaarszon. Merk je al wat verbetering misschien?
  Zet 'm op meid!
  dikke kus!
  Marlies en de mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjeeminee, ik kan me voorstellen dat DAAR je broek van afzakt.
  Ik ken ze ook, net als Inge. Helaas ook in mijn eigen omgeving. En óók ik kan het niet begrijpen. Heb op Hyves ook wel eens een blogje geschreven over het roken en dat ik dat soms wel eens knap waardeloos vind; geboren worden met gezonde longen en ze dan zelf om zeep helpen door die giftige troep in te ademen.
  Extra zwaar is het als je je ook nog eens benauwd voelt en iemand doodleuk in je omgeving nog ééntje opsteekt. Moet me soms inhouden om geen commentaar te leveren.

  Knap gauw op lieve Mara, dan kun je misschien thuis verder kuren, zónder die rokende-melo-drama-queen naast je.

  Dikke zoen van Alie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Gewoon ziek gekiekt.

Prrrrrrrrrrrrik!