Blijven duimen!

Ik blies, ik blies en ik blies. En ik blies mezelf net niet naar de 60. Maar een FEV1 van 59 is in tegenstelling tot vorige week erg netjes! Nog net geen week bezig met de intraveneuze kuur en ik heb er acht procent bij geblazen. De zaalarts geeft aan dat dit zou kunnen beteken dat het dipje in mijn longfunctie inderdaad lijkt te zijn veroorzaakt door de infectie. Echter over een paar weken (na weer blazen) kan dit met zekerheid gezegd worden.
Ook mijn ontstekingswaarde (gemeten in het bloed) is ontzettend gedaald. De longfoto is vooralsnog onveranderd. Dit is in principe goed, het is niet slechter geworden. Veranderingen in het longbeeld worden vaak pas later, na beëindiging van een kuur, waargenomen. De sputumkweek is nog niet bekend, dit duurt altijd langer.

Kortom: goede uitslagen vandaag van de testonderzoekjes die nog gedaan moesten worden. Het ziet er dan ook positief uit voor het vertrek van morgen. Echter op dit moment (donderdag 17.00uur) is nog steeds niks definitief. Mijn eigen apotheek is op dit moment de boosdoener. Zij krijgen de medicatie niet op tijd geregeld (sommige materialen hopen ze (pas) op maandag binnen te krijgen). Ook het overkoepelend orgaan dat de thuiszorg regelt is druk. Het plan is nu dat de apotheek van het AZU mij de medicatie voor komend weekeind gaat leveren en de verpleegkundigen mij op de thuispomp gaan aansluiten.
Morgenochtend weten we echter pas zeker of het ook op deze wijze door kan gaan. Het ligt dus niet aan de resultaten, maar aan alle bureaucratie erom heen. De verpleegkundige zei het treffend: 'het zou toch van de zotte zijn als ik tot maandag zou moeten blijven, enkel en alleen omdat de medicatie niet geregeld kan worden!'.

P.s. Ik hoor net dat we met VIJF CF-collegae zitten te wachten of we morgen naar huis mogen...

Reacties

 1. Spannend tot de laatste minuut dus ;)
  Ik duim voor je hoor!!!
  liefs, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim met je mee!!!
  Kussss buuf M.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaat goed komen, ik duim mee! Ben je mooi van je buuf af voor het weekend, en weer lekker bij je mannen!!! Geef ze een dikke knuf van ons 5-en.

  Op naar een mooie rustige zomer!
  X
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh lief Lotje, ik lees nu pas alles bij. Wat heb ik het weer af laten weten. Hoop dat ik nog op tijd ben met duimen voor je dat je dit straks thuis gaat lezen!
  Weer heerlijk bij en tegen je mannen aan, je hebt het zo verdiend!
  Heel veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gewoon eerlijk en de kracht van liefde -84

Prrrrrrrrrrrrik!

Gewoon verfrissend.